30.11.10

Εγώ σε αυτή την Ελλάδα θα γυρίσω στα 65 μου... του Άγγελου Γούργουλη.

 Η προπαγάνδα απευθύνεται στους "αμόρφωτους" και στους μη "καλλιεργημένους" πολίτες δηλαδή στη μάζα, απο εξαιρετικά έξυπνους "ηγέτες" οι οποίοι μπορούν να την χειραγωγήσουν και να την στρέψουν όπου εκείνους τους βολεύει. Με αυτό τον τρόπο όλοι χάνουν τα δάση και επικεντρώνονται σε ένα θάμνο. Έπειτα φανατίζονται και ταυτίζονται με αυτή την ιδέα απολύτα. Ο Χίτλερ για παράδειγμα έκανε αυτό. Δημιούργησε στο μυαλό καθενός μια ανώτερη ιδέα-την άρεια φυλή-για την οποία θυσιάστηκαν εκατέρωθεν άνθρωποι.


 Οι πνευματικά δυνατοί πρέπει να είναι και χαρισματικοί για να επιτύχουν την προπαγάνδα τους αλλιώς φανερώνονται πριν καν εφαρμόσουν τις βλέψεις τους. Για να επανέλθω στο βίντεο Zeitgeist επειδή ο κόσμος βλέπει καθηγητές, άτομα προικισμένα με διδακτορικά διπλώματα πιστεύει τα λεγόμενα τους χωρίς να τα φιλτράρει. Τα προβλήματα που έχει τώρα η Ελλάδα και η κάθε χώρα μπορούν να λυθούν απλά. Εμείς όμως συνεχίζουμε σαν «ζώα» να πιστεύουμε σε κομματικές ιδέες και σε πρόσωπα που εξυμνούνται ως ηγέτες. Ο ηγέτης όμως φροντίζει αυτούς που τον ακολουθούν και τον πιστεύουν. Ο ηγέτης προκειμένου να δείξει ότι πιστεύει τις ιδέες του πρώτος της εφαρμόζει. Για σκέψου λίγο τους πραγματικούς ηγέτες πως δρούσαν. Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν γινόταν μάχη ήταν εκεί. Πάλευε, τραυματιζόταν, μοχθούσε και ας ήταν Βασιλιάς. Οι συνπολεμιστές του ήταν δίπλα στο πλευρό του έμπαιναν μπροστά όταν κινδύνευε γιατί μόνο με αυτόν θα μπορούσαν να πάνε μακριά. Το λίγο νερό που έβρισκαν του το πρόσφεραν απλόχερα. Ο πραγματικός ηγέτης ρίχνοντας το νερό επιβεβαίωνε ότι ήταν ένας απο αυτούς. Δεν ήταν θεός. Γι αυτό το λόγο κέρδισε την εκτίμηση ακόμα και τον αντιπάλων. Την ώρα που ο αντίπαλος Βασιλιάς ήταν μακριά και έβλεπε την μάχη με όλες τις «ανέσεις» της εποχής αυτός βρισκόταν μέσα και ζούσε τον πόνο. Όχι μόνο τον δικό του αλλά και των γύρω του.


 Μετά το παράδειγμα του Μεγαλέξανδρου ας κάνουμε μια σύγκριση με τους υποτιθέμενους «ηγέτες» μας. Ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας. Ποιος απο αυτούς έχει μοχθήσει για να αποκτήσει κάτι στη ζωή του; Κάτι που μετά κάποιος μπορεί να του το πάρει γιατί απλά έτσι; Ποιός απο τους «ηγέτες» μπορεί να κυκλοφορεί απολύτως ελεύθερος χωρίς συνοδεία και να μην κινδυνεύει; Τις περισσότερες φορές προστατεύουμε κάτι γιατί έχει αξία, είναι πολύτιμο και δε θέλουμε να το χάσουμε. Οι συγκεκριμένοι είναι πολύτιμοι για εμάς; Έχουν αξια σαν ανθρώπινη ύπαρξη αλλά έχουν πραγματικές αξίες στη ζωή τους; Με ποια φράση πορεύονται στη διάρκεια της ζωής τους; Οι κύριοι υπεύθυνοι κατα τη γνώμη μου πορεύονται με φράσεις τύπου ‘ το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς’; ‘το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό;’ ‘ο πλούσιος πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος;’.


 Εγώ θέλω να πω πως τη συγκεκριμένη εποχή ο κόσμος στην Ελλάδα δε βγαίνει στο δρόμο να δείξει την πραγματική δύναμη του. Αυτοί που είναι στο πολιτικό προσκήνιο είναι εκεί για να μας υπηρετούν και όχι εμείς να υπηρετούμε τα συμφέροντα τους. Φυσικά μόνο εμείς φταίμε για αυτή τη κατάσταση. Εμείς τους ψηφίζουμε για να μπεί το παιδί μας σε μια θέση στο δημόσιο, για να έχει ευνοική μεταχείριση στο στρατό, για να σβηστεί μια παράβαση μας. Αν είναι δυνατόν. Μέχρι και την παρανομία καταργουμε στην Ελλάδα. Νόμος υπάρχει και είναι ένας, αυτός της ζούγκλας. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί σε όλη τη πολιτική σκηνή γιατί όλοι έχουν κάνει κάτι μεμπτό, όλοι κάπου έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. 

 Κύμα μετανάστευσης στη νεολαία. Και τι να κάτσουν να κάνουν; Στα ελληνικά πανεπιστήμια που δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν την συνεργασία με επιχειρήσεις; Μήπως εκεί θα δουλέψουν οι μελλοντικοί πτυχιούχοι; Για έρευνα δε το συζητώ. Πως να κάτσει ο πραγματικα καλός στην Ελλάδα αφού θα βρεθεί καποιος ‘καλύτερος’ (εννοώντας κάποιος με μέσο). 

Εγώ σε αυτή την Ελλάδα θα γυρίσω στα 65 μου. Με σπιτάκι στο χωριό, ηρεμία μέχρι να έρθει η μόνιμη γαλήνη. Κανένας να μην έχει απαιτήσεις απο μένα και ούτε εγω φυσικά. Έτσι απλά. 

Ο στίχος που με αντιπροσωπεύει αυτό το διάστημα λέει 
«Η ζωή είναι μικρή για είναι θλιβερή, η ζωή είναι μεγάλη μην την κάνεις καρναβάλι» 

Οι σκέψεις ενός απλού τσομπάνη τίποτα παραπάνω..

2 σχόλια:

Enya είπε...

Δεν ήξερα ότι η μάζα είναι αμόρφωτη και μη καλλιεργημένη. Αν όντως έτσι θεωρείς το πλήθος του κόσμου, έστω, βάζοντας τις λέξεις αυτές σε "εισαγωγικά", μιας και είναι ο μοντέρνος τρόπος να χαρακτηρίζουμε όπως θέλουμε έχοντας πάντα την δικαιολογία "μα έβαλα εισαγωγικά! ήταν αφηρημένο, καλλιτεχνικό!!", τότε πρέπει να έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, την καλλιέργειά σου και την μόρφωσή σου.
Λυπάμαι πολύ που έτσι ξαφνικά οι αντιλήψεις του blogger αλλάζουν σε τόσο απόλυτες και ακροδεξιές - να βάλω και την λέξη αυτή σε εισαγωγικά μήπως; - και πάλι με την δικαιολογία και εύκολη σφραγίδα του "Ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας" όπως λες.
Είναι εύκολο να ζεις έξω και να κρίνεις τους μέσα.. Από μακριά πάντα! Και τι πιο βολικό από αυτό που λες... Επιστροφή σε ένα χωριουδάκι στα 65 μου... (Η λέξη σύνταξη που θα πάρω από Ελλάδα στα 65 μου βλέπω να μην υπάρχει βέβαια.. ούτε καν σε εισαγωγικά!)

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το σχόλιο σου. Λοιπόν πες μου ποιός πολίτης γνωρίζει τα δικαιώματα του; Είτε τα ατομικά είτε εργασιακά; Μορφωμένο δεν θεωρώ έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πτυχία οποιουδήποτε επιπέδου. Μορφωμένος για μένα είναι κάποιος που μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια απο την απάτη, την προπαγάνδα απο τον λόγο με επιχειρήματα.Και ναι είναι πολύ εύκολο να κρίνω γιατί είμαι απ' έξω ευτυχώς. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω πάρει τη θέση κανενός ούτε σε δουλειά ούτε στο στρατό. Έβγαλα πανεπιστήμιο σε 4 χρόνια και ποτέ δεν έμπλεξα με τις παρατάξεις οι οποίες βεβαίως βολεύουν πολύ κοσμο και αυτοβολεύονται ταυτοχρόνως. Να σημειώσω ότι οι απόψεις δεν είναι το blogger αλλά δικές μου.(Γράφει όνομα το κείμενο επάνω και είναι διαφορετικό με του χρήστη). Η μάζα πηγαίνει ακόμα και χειροκροτάει πολιτικούς πως θέλεις να την χαρακτηρίσω?Κρατάει λάβαρα και σημαίες. Οι άλλοι χαμένοι στις ιδεολογίες που ποτέ δεν εφάρμοσαν. "Αριστεροί" με δεξιές τσέπες και ακόμα πιστεύουν οτι μπορούμε να ζούμε κουπόνια αλληλεγγύης. Πιστεύουν αυτούς που ψηφίζουν για να αλλάξουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα (δίνουν πίσω τα MERCEDES 2500cc και αγοράζουν LEXUS 4500cc) γιατί είναι υβριδικά και έτσι θα προστατεύσουν το περιβάλλον.Και δώσε οι άλλοι χειροκρότημα.Άκου τώρα ποιον χειροκροτούν.Αυτούς θεωρώ αμμόρφωτους.Επειδή αυτή τη στιγμή σπουδάζω στο εξωτερικό μέσα σε αμφιθέατρο ο Σκοπιανός λέει ότι είναι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και γίνεται αποδεκτός με αυτόν τον όρο. Εγώ δυστυχώς δεν είμαι. Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει η ονομασία σου και αυτά που έχεις κατακτήσει τότε λυπάμαι. Έπρεπε κανείς να μην διεκδικούσε τίποτα και να ακούγαμε τους ραγιάδες και να είμασταν όλοι τώρα γιουσουφάκια.
Και κάτι τελευταίο φυσικά σύνταξη δεν πρόκειται να παρω απο καμία Ελλάδα απο κανένα ΙΚΑ.