9.4.09

Πρίν το Πάσχα... τα Πάθη!

Άγιες μέρες πλησιάζουν, γιορτές και αργίες. Ευκαιρία να ξεχαστεί κανείς όσο μπορεί τουλάχιστον, από τα καθημερινά προβλήματα και τις σκοτούρες της οικονομικής κρίσης και της δύσκολης συγκυρίας.

Αυτός όμως που δεν θα βρει την πολυπόθητη ξεκούραση είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πλέον και μια προανακριτική επιτροπή της βουλής, στην οποία μπορεί να έχει την πλειοψηφία το κυβερνών κόμμα ωστόσο ακόμα και έτσι ο Α. Παυλίδης δεν μπορεί να αισθάνεται καθόλου ήσυχος αφού η στάση του και τα όσα είπε στην «απολογία» του στη βουλή την Δευτέρα το βράδυ ενόχλησαν και πολλούς βουλευτές της παράταξής του. Και μπορεί ο ίδιος να είπε ότι δεν παραιτείται ωστόσο οι μουρμούρες στους διαδρόμους της βουλής και της Ρηγίλλης έχουν άρωμα διαγραφής και συνάμα και άρωμα πρόωρων εκλογών. Για να ξεκουραστεί και ο άλλος ο έρμος (που λέει και η γιαγιά μου!).

Βέβαια σε όλη αυτή την ιστορία μπορεί τελικά να βγει λάδι ο βουλευτής Δωδεκανήσου, και τότε θα είναι εκείνος που θα κρατά στο χέρι την κυβέρνηση του Κώστα… Τότε είναι που θα έχουμε σκληρό ροκ και στην ΝΔ. Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Ο Καραμανλής αν χάσει στις Ευρωεκλογές με μια διαφορά που θα είναι διαχειρίσιμη θα κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές. Αν όμως η διαφορά δείξει σημάδια αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ, τότε μαντέψτε ποιος θα πάει τη χώρα σε εκλογές, βουλευτικές αυτή τη φορά; Μα φυσικά ο Τέλης… Και το αποτέλεσμα το περιγράφει καλύτερα μια ταμπέλα στην οδό Αγγελάκη, στην Θεσσαλονίκη:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ Α. ΠΑΥΛΙΔΗΣ…

Χθες όμως ο πρωθυπουργός ευτύχησε να έχει για άλλη μια φορά την συμπαράσταση και την βοήθεια από έναν σταθερό του σύμμαχο. Και αναφέρομαι φυσικά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο οποίος μέσω του Λάκη Λαζόπουλου προσπαθεί να κρύψει τις ατέλειες του κουρασμένου ενώ αντίθετα τονίζει με φωσφοριζέ μαρκαδοράκι τις αντίστοιχες του Γιώργου Παπανδρέου…

Και ενώ εμείς έχουμε ένα σχέδιο για κάθε πιθανό σενάριο εκλογών και ασχολούμαστε με τον Τέλη και το κωλόσπιτο(α.. ρε Γιαννοπουλε, καλή σου ώρα) στην Ε.Ε. έχουν από τώρα έτοιμα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθουν σε περιπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας. Αναρωτιέμαι, αυτοί οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κανένα σκανδαλάκι να ασχολούνται; Τα έχουν όλα λυμένα; ΟΧΙ! Απλά όταν στην Γαλλία για παράδειγμα φτάνουν στοιχεια που ενοχοποιουν έναν βουλευτή ή και υπουργό, τότε αυτός απομακρύνεται από τη θέση του πάραυτα και πάντως δεν αγορεύει στη βουλή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το κάνει αλλά σε δικαστήριο όπως κάθε πολίτης. Στον ίδιο νόμο λογοδοτούν όλοι. Όχι όπως εδώ που με τον νόμο έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ περί ευθύνης υπουργών, αυτά τα πρόσωπα απολαμβάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη.

Για τον Ομπάμα και την επίσκεψη του στην Τουρκία, απλά να πω ότι τα τελευταία χρόνια η τουρκική διπλωματία δούλεψε αρκετά καλά και αυτό εξαργυρώνει τώρα, Ενώ αντίθετα στην Ελλάδα η εξωτερική πολιτική έχει παγώσει για λόγους που μόνο η οικογένεια των ψηλών γνωρίζει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: