9.5.09

Κλειστόν λόγω... παραγραφών!

Εκεί που λέγαμε ότι είναι κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση Βερελή, για την οποία θα σας πω την αποψή μου συνοπτικά αργότερα, ο πρωθυπουργός, με προεδρικό διάταγμα αποφάσισε και διέταξε την διακοπή των εργασιών της Βουλής, λόγω... Ευρωεκλογών!

Τα πραγματικά αίτια του αιφνίδιου κλεισίματος του Κοινοβουλίου είναι άλλα... Το κυριότερο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, βάσει του νόμου περι ευθύνης υπουργών του ΠΑΣΟΚ, παραγράφονται τα αδικήματα της πρώτης διακυβέρνησης της ΝΔ, δηλαδή της περιόδου μεταξύ 2004-2007. Δεδομένου ότι την Τρίτη 12 Μαίου ο ισχυρός άντρας της Siemens κ. Χριστοφοράκος θα δώσει κατάθεση με πλήρη στοιχεία για τις μίζες εύκολα εξάγεται το πρώτο συμπέρασμα...

Επίσης, εντός των ημερών θα εξετάστουν δικάστικα και οι υποθέσεις Βατοπεδίου και Γερμανού που η κυβέρνηση δεν ξέρει, ή μάλλον ξέρει τι προβλήματα μπορεί να της προκαλέσουν... Γι' αυτό ο πρωθυπουργός της συγκάλυψης και της παραπλάνησης φρόντισε από τώρα έτσι ώστε να κρατήσει τους 151 βουλευτές του μέχρι τις Ευρωεκλογές και... βλέπουμε!

Φυσικά υπάρχει πάντα και το αισιόδοξο σενάριο το οποίο λέει ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές στις 7 του Ιούνη και θα βγει η χώρα μια και καλή από το αδιέξοδο, ωστόσο οι πιθανότητες που συγκεντρώνει αυτό το σενάριο, με τους καρεκλοκένταυρους που έχουμε μπλέξει, είναι μάλλον απίθανο!

Και είναι απίθανο, γιατί ούτε οι αποδείξεις ενοχής δεν τους δημιουργούν την ευθυξία να απαρνηθούν τις θέσεις τους, την ίδια ώρα που πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, μόνο με την αναφορά του ονοματός τους δίπλα από ένα σκάνδαλο...

Α..
παρεπιπτοντώς με την παραίτηση Βερελή και το κλείσιμο της Βουλής αμέσως μετά, ο κ. Μακρυπίδης δεν ορκίστηκε βουλευτής οπότε η ολομέλεια αποτελείται από 299 βουλευτές... Και αυτό το κατάφερε η ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: